Ko delamo dobro zase, delamo dobro tudi za druge

6.3.2019

Ko delamo dobro zase, delamo dobro tudi za druge

»Zdrav duh v zdravem telesu.« Stari grški rek, ki zaobjema misel, da je telesna aktivnost izjemno pomembna za dobro počutje vsakega posameznika. A zdrav duh in zdravo telo dosežemo še z marsikaterimi drugimi aktivnostmi, ne le s telesno. Za zdrav duh in zdravo telo so poleg rednega gibanja ravno tako pomembni uravnotežena prehrana in uravnotežene misli. Na poti doseganja ravnovesja v življenju se tako kakšni stvari kdaj tudi odrečemo oziroma vnesemo spremembe v našo dnevno rutino.

In ko ravno govorimo o »odrekanju«, se navežimo na post. Približuje se Velika noč, ki je tipično tudi čas 40-dnevnega posta. Zato smo se v podjetju Odako odločili, da v tem času tudi sami preizkusimo moč naše volje. A mi smo si naše postno obdobje zastavili nekoliko drugače. Ne toliko kot obdobje odrekanja, pač pa kot čas, ko bomo vsi skupaj in vsak pri sebi skušali spremeniti en del svojega življenja na bolje in bomo morda s pozitivnim zgledom spodbudili še koga, da v svoje življenje vnese pozitivne spremembe.

Vsak od sodelavcev v Odaku si je zadal drugačen cilj. In niso vsi povezani s postom. Nekdo se bo odpovedal sladkarijam, nekdo alkoholu in cigaretam. Nekdo se je zavezal, da bo prav vsak dan izvajal tibetanske vaje, nekdo drug pa se je zaobljubil, da bo vsak dan poskusil meditirati vsaj dvajset minut. Nekdo si želi biti bolj fit in bo zato vsak dan telovadil. Nekdo drug pa se je odločil, da se v času posta odpove uporabi družbenih omrežij. Nekdo bo vsak dan prakticiral hvaležnost, spet nekdo drug pa se je odločil, da bo vsak dan naključnega mimoidočega pozdravil in se mu nasmehnil. Vidite, postavili smo si zelo različne cilje. A na koncu dneva je končni cilj za vse nas enak: vsak od nas bo s svojo odločitvijo poskusil v tem času v svoje življenje vnesti pozitivne spremembe in zanje navdihniti morda tudi druge.

Da bo za vse skupaj čas posta čim bolj pozitivna izkušnja, smo se sodelavci v Odaku zavezali, da si bomo drug drugemu stali ob strani, se bodrili in si med seboj delili izkušnje o napredku. Verjamemo namreč, da je prav v slogi moč in da se največ lahko doseže prav s skupnimi močmi. Skupaj smo tako pripravili načrt poti, ki smo ga poimenovali »tabla akcije«. Tam smo zabeležili zaobljubo vsakega od zaposlenih in prav tam bomo tudi spremljali napredek vsakega od nas. Vsi skupaj bomo z navdušenjem podpirali drug drugega na poti izzivov, ki smo si jih postavili. Ne dvomimo namreč v to, da bo osebni uspeh vsakega od nas pozitivno vplival na vse v podjetju, pa tudi na ljudi okrog nas.

 In če se za konec navežemo še na zgoraj omenjeni rek »zdrav duh v zdravem telesu«, vas vabimo, da si pogledate spodnji video, ki kaže, kako v Odaku skrbimo za svojo kondicijo. Gre za akcijo Radia 2, na katero nas je prijavila naša računovodkinja, in ob kateri smo se, priznamo, resnično zabavali prav vsi zaposleni. Okrepili smo mišice in povišali srčni utrip, dobre volje in smeha pa tisti dan v podjetju ni hotelo zmanjkati. »Zašvical« je celo naš direktor. Več na : https://www.facebook.com/radio2.si/?fref=ts

"Peter vsak dan vestno izvaja vaje za katere se je zaobljubil, da jih bo delal vsaj 40 dni. :)"

 

Moder človek je nekoč rekel: »Če ne narediš ničesar dobrega za drugega,

ne narediš ničesar zares velikega.« Kaj dobrega pa ste vi danes naredili za druge? 

Zastopamo le najboljše

Želite biti obveščeni o vseh novostih?

Prijavite se na e-novice

Misli dobro, vidi dobro, govori dobro ter delaj dobro in svet bo boljši.