Hvala za...

6.12.2018

Hvala za...

Hvaležnost je vrednota, ki vpliva na boljše zdravje in počutje človeka. Vibracijo hvaležnosti po svetu raziskujejo z različnimi znanstvenimi metodami. Dokazano je, da ima hvaležen človek bolj kvalitetno življenje ter da je bolj prijazen družbi, zato spodbujajmo hvaležnost!

Konec leta je mnogokrat čas, ko delamo osebne "bilance". Obrnemo se nazaj v pretekle mesece, se veselimo uspehov, užijemo sadove in darove, ki nam dajejo tudi zagon, navdušenje za prihodnost. Občutimo hvaležnost in radost, da nam je bilo leto naklonjeno. In prepoznavamo možnosti, kjer bi se lahko še izboljšali in se razvijali. Mi smo hvaležni za vsak trenutek, vsako najmanjšo situacijo, ki smo jo doživeli. Saj za nas vsaka šteje in je pomembna. Tudi za tiste manj prijetne, tudi za dneve, ko ni šlo vse gladko. Iz teh se trudimo učiti. V njih iščemo nove načine delovanja, morda še neodkrite talente in stopamo iz ustaljenih tirnic cone udobja na morda povsem neznano pot.

Ljudje v občutenju hvaležnosti nismo nikdar sami. Svojo srčnost oziroma energijo Ljubezni širimo tudi na okolico. In ta se nanjo vedno odzove – prav tako z vračanjem dobrega. Novejše znanstvene raziskave** so dokazale, da človek že od rane mladosti čuti globoko notranjo potrebo po sodelovanju, pomoči, hvaležnosti sočloveku. Da je misliti in delati dobro v vsaki situaciji pa naj bo po naši presoji za nas dobra ali slaba pravzaprav naše naravno stanje. In na našo hvaležnost se odziva tudi Narava, kot najmočnejša sila, ki nas obdaja, več si lahko pogledate tukaj: https://www.sensa.si/za-navdih/eksperiment-z-vodo-kaksno-moc-imajo-misli-hvaleznosti/

Zato se s spoštovanjem in toplino zahvaljujemo vsem, s katerimi smo delili čas v letu 2018. Sodelavcem, ki vsak s svojo edinstveno osebnostjo in talenti gradijo mozaik naše skupne celote, poslovnim partnerjem, ki nam zaupate in vsem, s katerimi smo imeli možnost sodelovati in napredovati. Zavedamo se, da nič od tega ni samoumevno.

 

Hvala vam, da ste ... hvala vam za vse.

Srečno v letu 2019. Kolektiv podjetja Odako d.o.o.

 

 

** Raziskave o empatiji, sodelovanju in altruističnem delovanju človeka se izvajajo na Inštitutu Maxa Plancka v Leipzigu, laboratoriju za dojenčke na Univerzi Yalev ZDA, Univerzi Wisconsin v ZDA.

Zastopamo le najboljše

Želite biti obveščeni o vseh novostih?

Prijavite se na e-novice

Misli dobro, vidi dobro, govori dobro ter delaj dobro in svet bo boljši.