Certifikati

Zlata bonitetna odličnost

S strani bonitetne hiše Companywall smo prejeli certifikat zlate bonitetne odličnosti za leto 2023. Zlata bonitetna odličnost je prestižno priznanje podjetjem, ki izpolnjujejo najvišje standarde finančne stabilnosti, poslovne učinkovitosti in odličnosti. To priznanje predstavlja izjemen ugled in zaupanje ter služi kot potrditev, da smo zanesljiv partner z visoko bonitetno oceno.


Certifikat AAA

S strani bonitetne hiše Bisnode smo prejeli certifikat bonitetne odličnosti AAA za leto 2019.
Certifikat bonitetne hiše Bisnode potrjuje, da smo podjetje, ki spada v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji in temelji na računovodskih izkazih za zadnje poslovno leto. Izpolnjujemo kriterije bonitetne odličnosti za leto 2019 in spadamo med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe statusa AAA kot simbola ocene bonitetne odličnosti.

 


Certifikat AAA

Certifikat bonitetne hiše potrjuje, da smo podjetje, ki spada v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji. Izpolnjujemo kriterije bonitetne odličnosti za leto 2018 in spadamo med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe statusa AAA kot simbola ocene bonitetne odličnosti.

 


 

Certifikat AA+

AA+ je zelo visoka kreditna sposobnost, zelo nizko kreditno tveganje.

Bonitetna ocena AA+ stoji ob boku najvišji oceni. Ta ocena pomeni, da smo  zanesljivo in stabilno podjetje. Bonitetna ocena je okvirna predikcija bodočega poslovanja podjetja, ki daje vpogled kolikšna je verjetnost, da bo določeno podjetje v prihodnosti v stečaju ali pa imelo blokiran račun. Sodelovanje s podjetjem, ki ima bonitetno oceno AA+,  ne predstavlja tveganja, saj poslovni subjekt izpolnjuje vse visoke standarde uspešnega poslovanja.

Bonitetna ocena je skupek objektivnih in standardiziranih podatkov, ki zajemajo celotno dejavnost podjetja. Določa se na podlagi posebne metodologije, ki vključuje finančno in ekonomsko analizo poslovanja v preteklem letu.

 V bonitetni hiši Companywall bonitetno oceno predstavlja kombinacija statične in dinamične ocene.

Statična ocena se izračuna na podlagi kazalnikov uspešnosti in kazalnikov likvidnosti iz letnega poročila.

Dinamična ocena je spremenljiva vrednost, na katero vplivajo variabilni dejavniki, kot so:

  • Čas trajanja blokad transakcijskih računov
  • Število in izid sodnih postopkov, v katerih je subjekt udeležen;
  • Davčni in drugi dolgovi;
  • Glavna in vzporedna (sekundarna) dejavnost;
  • Likvidnost;
  • Razmerje med prihodki v javnem in zasebnem sektorju.

Certifikat bonitetne odličnosti se dodeli le podjetjem, ki imajo najvišje bonitetne ocene.